Tortas su morenginiu sluoksniu

Tortas su morenginiu sluoksniu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 250 gramų
  • Riešutai, 100 gramų
  • Sviestas, 250 gramų
  • Kava, stipri, 0.5 stiklinės
Dviems morenginiams lakštams:
  • Kiaušiniai, baltymai, 6 vienetai
Biskvitui:
  • Sviestas, 150 gramų
  • Cukraus pudra, 160 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Aguonos, 200 gramų
  • Miltai, 150 gramų
  • Migdolai, esencija
  • Vanilė
Pertepimui:
  • Kondensuotas pienas, 1 skardinė
Papuošimui:
  • Šokoladas, tirpintas arba tarkuotas
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 °C temp. orkaitėje ir po to palikti išdžiūti.

  2. Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti likusią cukraus pudrą su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę. Toliau sudėti miltus, vanilę. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 45 min.

  3. Pertepimui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti ,pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti.

  4. Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, tada dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Užbarstyti tarkuoto šokolado arba puošti pagal savo fantaziją.


    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą