Tortas su morenginiu sluoksniu


- Cukrus, 250 gramų
- Riešutai, 100 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Kava, stipri, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, baltymai, 6 vienetai
- Sviestas, 150 gramų
- Cukraus pudra, 160 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Aguonos, 200 gramų
- Miltai, 150 gramų
- Migdolai, esencija
- Vanilė
- Kondensuotas pienas, 1 skardinė
- Šokoladas, tirpintas arba tarkuotas
Kiaušinio baltymus gerai išplakti su cukrumi, suberti smulkintus riešutus, išmaišyti ir paskirstyti į du morenginius lakštus (iš kepimo popieriaus iškirpau kepimo formos apskritimus ir ant jų paskirsčiau morenginę masę). Morengus kepti apie 3 valandas 100 °C temp. orkaitėje ir po to palikti išdžiūti.
Sviestą išsukti su 80 g cukraus pudros, įmušti trynius. Atskirai išplakti likusią cukraus pudrą su baltymais ir įmaišyti į sviestą. Aguonas nuplikyti ir taip pat sudėti į visą masę. Toliau sudėti miltus, vanilę. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 45 min.
Pertepimui visi produktai turi būti kambario temperatūros. Lengvai išsukti ,pilant po kelis šaukštus kavos, neperplakti.
Aguoninį pagrindą padalinti į dvi dalis ir apšlakstyti brendžio kremu ar cukraus sirupu. Ant aguoninio papločio pilti pertepimą, tada dėti morengus, vėl aguoninį paplotį ir vėl pertepimą. Į viršų uždėti morenginį lakštą ir likusį kremą. Užbarstyti tarkuoto šokolado arba puošti pagal savo fantaziją.
Skanaus!