Tortas su mascarponės sūriu

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Margarinas, 85 gramai
- Vanilė, esencija su grietinėle, 3 lašai
- Žemės riešutai, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Sausainiai, arbatiniai, pakeliai, 2 vienetai
- Grietinė, 1 stiklinė
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Karamelė
- Mascarpone sūris, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
2. Nedidelę formą iškloti su folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius 0,5 stiklinės smulkintų riešutų, 1/4 cukraus ir sviestą, sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10 min.
3. Į atskirą dubenį sudėti mascarponės sūrį, stiklinę cukraus, vanilės ir grietinėlės esenciją ir kepimo miltelius, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti. Masę supilti ant pyrago pagrindo.
4. Kepti - 35 min (Jei kepsit ilgiau, vėliau tortas gali įtrūkti). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4 val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.
Skanaus :)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-10-18 12:43
kokia karamele deti ant virsaus??
2011-10-18 11:12
aciu jums,tiesiog pasitikslinu

2011-10-18 11:06
cia nera lakstu, cia vienas padas ir daugiau mase dedama.Isiskaitykit atydziai ir suprasit.Sekmes!
2011-10-18 11:04
Inga: taigi parasyta,kad 2vnt pak. sausainiu. O orkaite ykaitinti mazdaug 180 laipsniu.
2011-10-18 13:22
- 50 g sūdyto sviesto
- 20 cl (200ml) grietinėlės
Paruošimas:
Puode įberti 1/3 cukraus ir katinti iki skystos karamelės. Įberti antrą dalį cukraus, palikti lydytis, po to suberti likusią dalį cukraus ir vėl palikti lydyti iki skystos karamelės.
Kai cukrus gerai išsilydo, nuimti nuo ugnies ir vėl užvirti su sviestu, po to įpilti grietinėlės.
Perkelti ant silpnos ugnies ir nuolat mašyti, iki masė taps vientisa karamele.
Reikia kantriai maišyti, kad masė taptų vientisa, nes supylus grietinėlę, cukrus pradeda kietėti - tuo momentu reikia gerai pamaišyti masę.Virimas 30 min.