Tortas su marcipanų mase


- Cukrus, kremui, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, pagrindui, 200 mililitrų
- Krakmolas, bulvių, pagrindui, 100 mililitrų
- Kiaušiniai, pagrindui, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, pagrindui, 100 mililitrų
- Apelsinų sultys, apšlakstyti, 6 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, kremui, 200 mililitrų
- Varškė, kremui, 200 gramų
- Braškės, kremui, 500 gramų
- Kondensuotas pienas, kremui, indeliuose, 0.5 vieneto
- Kepimo milteliai, pagrindui, 1 arbatinis šaukštelis
Papuošimui tinka marcipaninė masė.
Kiaušinio trynius iki purumo išsukti su cukrumi. Ant jų persijoti kepimo miltelius, miltus, krakmolą ir greitai išmaišyti. Tešlą supilti į apvalią skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min. Ar biskvitas iškepė, patikrinti degtuku. Atvėsintą biskvitą perpjauti į tris sluoksnius. Pirmąjį padėti ant torto padėklo ir apšlakstyti apelsinų sultimis. Išplakti grietinėlę, į ją įmaišyti cukrų. Varškę sumaišyti su kondensuotu pienu ir sutrinti blenderiu. Atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Braškes perpjauti ir išdėlioti ant pirmojo biskvito sluoksnio. Tuomet užtepti trečdalį kremo. Uždėti kitą biskvito sluoksnį. Apšlakstyti sultimis, apdėlioti braškėmis ir užtepti trečdalį kremo. Uždėti trečią biskvito sluoksnį, aptepti apelsinų sultimis ir likusiu kremu. Taip pat aptepti ir šonus. Puošti iškočiota marcipanų mase. Tortą nors porą valandų palaikyti šaltai. Skanaus!
2013-04-03 16:42

2013-04-03 15:53
2013-12-23 21:13