Tortas su braškėmis


- Bananai
- Cukrus, + 6 šaukštai, 1.5 stiklinės
- Krakmolas, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, dideli, 4 vienetai
- Kvietiniai miltai, 1.5 stiklinės
- Actas, 1 valgomasis šaukštas
- Jogurtas, braškinis (ekologiškas), 600 gramų
- Vanduo, 1.5 stiklinės
- Grietinėlė, 250 gramų
- Braškės, 300 mililitrų
- Braškės, trintos su cukrumi, 2 stiklinės
- Želatina, 30 gramų
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Želė, pakeliai, 1 vienetas
Kiaušinių baltymus plakame, kai jau beveik išsiplaka pradedame dėti cukrų. Baltymai bus išsiplakę, kai visas (t. y. 1 stiklinė) cukrus bus įsimaišęs, o jie bus standūs.
Tuomet išmaišome šaukštą acto su kiaušinių tryniais, sudedame baltymus ir išmaišome.
Dedame miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
Kepimo formą patepame riebalais ir sukrečiame gautą masę.
Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 min.
Kremui braškes sutriname su 0,5 stiklinės cukraus, želatiną užpilame 1/2 stiklinės verdančio vandens ir išmaišome.
Maišydami jogurtą supilame į jį želatiną, sudedame trintas braškes ir viską išmaišome.
Pastatome šaltai apie 10 min.
Kai masė pradeda stingti, išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus ir sumaišome su jogurto mase.
Sulaistymui sumaišyti 1 stiklinę cukraus, citrinos sultis bei 3 šaukštus cukraus ir užvirinti.
O dabar galime gaminti tortą.
Perpjauname biskvitą pusiau (į dvi dalis).
Apatinę dalį aplaistome dalimi sirupo, aptepame trintomis braškėmis, ant braškių dedame dalį jogurtinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir viską pakartojame.
Suteptą biskvitą paliekame šaldytuve 3-4 valandoms, kol kremas, esantis viršuje, sustings.
Sustingus kremui pilame atvėsusia žėlė ir puošiame pasirinktais vaisias (pvz., aš puošiau bananų griežinėliais).
Paliekame nakčiai stingti šaldytuve.
Skanaus!
2010-08-23 23:39

2010-08-23 21:59





2012-01-26 09:09