Tortas "Spalvotosios Juostelės"

Tortas "Spalvotosios Juostelės"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, 400 gramų
  • Jogurtas, 125 gramai
  • Obuoliai, 1 vienetas
  • Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, 3 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 1 valgomasis šaukštas
  • Aguonos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Apelsinų želė, 0.5 pakelio
Pagrindui:
  • Šokoladiniai sausainiai, 1 pakelis
  • Sviestas, 100 gramų
  • Žemės riešutai, kepinti, gali būtų sūrūs, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Želatiną užpilti 3 v.š. vandens ir palikti brinkti.

  2. Sausainius susmulkinti kočėlu, sviestą ištirpinti ir truputį atvėsinti. Sumaišyti su sausainiais, ir truputį pasmulkintais riešutais (jei mėgstate, galite riešutų nesmulkinti). Indą, kuriame formuosite tortą išklokite maistine plėvele ir sudėkite sausainių masę, paspauskite, statykite į šaldytuvą.

  3. Varškę su jogurtu sutrinti, pagal skonį dėti cukraus. Želatiną ištirpinti, atvėsinti. Į želatiną įdėti kelis šaukštus varškės masės, išplakti. Tuomet želatinos masę supilti į varškę ir vėl paplakti. Ant sausaininio pagrindo supilti varškės masę ir pastatyti į šaldytuvą.

  4. Apelsinų želė (man pakako 0,5 pakelio, nes neturėjau po ranka didelės formos tortui) užpilti 250 ml. karšto vandens, išmaišyti ir atvėsinti.

  5. Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles dėti ant torto ratu ir, kai želė atvės, supilti ją ant torto. Statyti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Prieš patiekiant viršų berti aguonomis. Skanaus!

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Agnė
» Rašyti komentarą