Tortas "Šokoladinė mėta"

Tortas "Šokoladinė mėta"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 4 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šiltas, 4 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Sulaistymui:
  • Mėtų sirupas, 4 valgomieji šaukštai
Jogurtiniam kremui:
  • Jogurtas, 200 mililitrų
  • Grietinėlė, 150 mililitrų
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Mėtų sirupas, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 10 gramų
Šokoladiniam kremui:
  • Šokoladas, juodasis, 100 gramų
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Sviestas, 25 gramai
  • Mėtų sirupas, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 5 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Gaminame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.

  2. Trynius išplakame su cukrumi, palaipsniui pilame vandenį ir plakame masę iki šviesiai geltonos, tirštėti pradėjusios masės.

  3. Baltymus gerai išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, masė apvertus dubenį turi laikytis, nekeisti formos!). Sudedame baltymus į trynių masę, viską labai atsargiai šaukštu išmaišome, kad baltymai nesukristų.

  4. Sumaišome miltus, krakmolą, kakavą ir kepimo miltelius. Persijojame per sietelį ir suberiame į turimą kiaušinių masę. Viską vėl labai atsargiai, lėtai šaukštu išmaišome, kad neliktų miltų gumuliukų.

  5. Pilame į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.

  6. Ruošiame jogurtinį kremą: užpilame želatiną 30 ml vandens ir paliekame išbrinkti.

  7. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Jogurtą sumaišome su sirupu.

  8. Želatiną ištirpiname, atvėsiname, ir po vieną šaukštą pilame į jogurtą jį maišydami. Sudedame grietinėlę ir atsargiai išmaišome, kad nesukristų. Kremą pastatome į šaldytuvą, kad truputį sutvirtėtų (apie 15 min.)

  9. Ruošiame šokoladinį kremą: želatiną užpilame 15 ml. grietinėlės ir paliekame išbrinkti. Likusią grietinėlę išplakame iki standumo ir pastatome į šaldytuvą.

  10. Šokoladą sulaužome gabaliukais, dedame į puodą kartu su sviestu ir ant mažos ugnies ištirpiname. Į karštą šokoladą dedame išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps (jei nelabai tirpsta, pastatykite trumpam ant viryklės). Supilame mėtinį sirupą.

  11. Šokoladinę masę atvėsiname ir sudedame grietinėlę, šaukštu atsargiai išmaišome, kad grietinėlė nesukristų. Taip pat galima trumpam pastatyti į šaldytuvą, kad kremas nebūtų labai skystas (bet reikia karts nuo karto pamaišyti).

  12. Surenkame tortą: dedame į formą vieną biskvitą, sulaistome sirupu, pilame jogurtinį kremą. Dedame antrą biskvitą, sulaistome sirupu, pilame šokoladinį kremą, uždengiame trečiu biskvitu.

  13. Stingdome tortą šaldytuve. Geriausia per naktį.

  14. Puošiame pagal savo norus ir poreikius :) Aš aptepiau sviestiniu kremu, šonus apibarsčiau tarkuotu šokoladu, o ant viršaus kakavos milteliai. Ir drugeliai, kurių turėjau likusių nuo tortų dekoracijų darymo :) Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
skaite
2017-09-05 18:49
Llllllooa=D