Tortas "Rafaelo"

Tortas "Rafaelo"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Cukrus, 230 gramų
  • Vanilė, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus, 65 gramai
  • Miltai, 230 gramų
  • Kepimo milteliai, 20 gramų
  • Kondensuotas pienas, 385 gramai
  • Sviestas, 180 gramų
  • Grietinėlė, 35-36%, 450 gramų
  • Grietinėlės standiklis, 2 pakeliai
  • Migdolų drožlės, 1 pakelis
  • Šokoladas, (juodas arba pieniškas), 50 gramų
Sulaistymui:
  • Vanduo, 200 gramų
  • Citrinų sultys, 2 vienetai
  • Cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 minutes). Toliau plakant, silpna srovele supilti aliejų, minutę paplakti. Sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišyti nuo dugno link viršaus, kol masė taps gražiai vientisa.
    Gautą masę supilti į 23 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis – turėsime keturis plonus torto biskvitus.

  2. Grietinėlę šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukti su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje). Supilti kokoso drožles, gerai išmaišyti. Paruoštą masę pusvalandžiui padėti į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėti į grietinėlę ir šias mases išplakti iki vientisos konsistencijos.

  3. Dėti į formą pirmąjį biskvitą, jį sulaistyti citrinų sirupu. Tolygiai paskleisti 1/4 paruošto kremo. Dėti antrąjį biskvitą, šiek tiek paspausti, sulaistyti citrinų sirupu, sudėti antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartoti taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.Torto paviršių išlyginti ir dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.

  4. Kai tortas sustings, formuoti norimą tortą (formavau drugelį: tortą perpjoviau pusiau, nuo vienos pusės atpjoviau 1/3 dalį, ją apsukau smailiu kampu į torto vidurį. Tą patį padariau su kita puse).

  5. Papuošimui šonus apibarstyti migdolų plokštelėmis, virš garų ištirpintu šokoladu piešti norimus ornamentus, tortą vėl dėti į šaldytuvą visiškai sustingti.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Rūta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Aistė
2015-03-28 19:49
Kepiau pagal šį receptą, viskas gavosi kuo puikiausiai, drąsiai galite mėginti. Kokoso drožlių dėjau 50g