Tortas "Rafaelo"


- Citrinos, biskvitų sulaistymui, 2 vienetai
- Cukrus, biskvitų sulaistymui, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, biskvitui, 230 gramų
- Migdolai, kremui, smulkinti, pakeliuose, 1 vienetas
- Vanilė, biskvitui, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, biskvitui, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, biskvitui, 230 gramų
- Vanduo, biskvitų sulaistymui, 200 gramų
- Grietinėlė, kremui, 450 gramų
- Grietinėlė, standiklis, kremui, pakeliuose, 2 vienetai
- Aliejus, biskvitui, 65 gramai
- Sviestas, kremui, 180 gramų
- Kokosas, kremui, drožlės, 50 gramų
- Kondensuotas pienas, kremui, indeliuose, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, biskvitui, 20 gramų
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile, kol masė padidės tris kartus ir pabals. Supilti aliejų, suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir plakti iki vientisos gražios masės. Gautą tešlą padalinti į 3 dalis (apie 2 samčiai vienai porcijai), pilti į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą ir kepti 3 atskirus torto lakštus, 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Kremas: į grietinėlę suberti standiklį ir plakti iki standumo, palikti šaldytuve. Kambario temperatūros sviestą (arba margariną) išsukti su kondensuotu pienu, suberti kokosų drožles ir pakepintus smulkintus migdolus. Viską išmaišyti, padėti pusvalandžiui į šaldytuvą. Į atvėsusią margarino masę sukrėsti grietinėlę, dar kartą viską išmaišyti.
Biskvitų sulaistymui: išspausti citrinų sultis, įpilti vandens, 2 a. šaukštelius cukraus. Torto surinkimas: pirmasis į tortinę dedasi biskvitas, jis sulaistomas citrinos užpilu, tepamas kremas ir toliau viskas kartojasi. Viršus ir šonai aptepami kremu, pabarstome kokoso drožlėmis, puošiame pagal fantaziją:) Dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms. Skanaus!
2015-01-09 23:04
2014-08-24 23:08

2015-04-02 16:51