Tortas „Pinčeris“


- Cukrus, 2.3 stiklinės
- Kakava, 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2.6 stiklinės
- Vanduo, 2 valgomieji šaukštai
- Soda, nugesinta, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Citrinos rūgštis
- Sviestas, 100 gramų
- Grietinė, 900 gramų
- Riešutai, 4 saujos
- Kondensuotas pienas, 80 gramų
Kiaušinius ištrinti su 1 stikline cukraus. Tuomet sudėti 200 gramų grietinės, kondensuotą pieną, nugesintą sodą, miltus ir viską išmaišyti.
Trečdalį šios tešlos iškepti. Kepti 20-25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Į likusius du trečdalius gautos masės įdėti 2 šaukštus kakavos ir taip pat iškepti.
Kremui išplakti likusius 700 gramų grietinės ir 1 stiklinę cukraus, įdėti truputį citrinos rūgšties bei, jei norite, kokių nors kvapų.
Iškeptą baltą dalį perpjauti per pusę ir pertepti.
Iškeptą rudą dalį supjaustyti, tepti kremą ir dėti ant baltosios dalies.
Glaistui išmaišyti likusius 2 šaukštus kakavos, trečdalį stiklinės cukraus, vandenį ir sviestą.
Gautą glaistui masę su karščiui atspariu indu dėti į karštą vandenį, pakaitinti, užpilti šią masę ant torto viršaus ir užbarstyti riešutų.
Į kremą, jei norite, galite įpilti ir mėgstamų uogų.
Skanaus!