Tortas „Napoleonas“ greitai


- Citrinos, 1 vienetas
- Cukrus, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, geriausia Kauno Ekstra, 2 stiklinės
- Pienas, 1 litras
- Degtinė, 1.5 valgomojo šaukšto
- Sviestas, 500 gramų
- Riešutai, kapoti
Ant pjaustymo lentelės sudedame 250 g sviesto, supilame 1 stiklinę miltų ir kapojame peiliu, kol nelieka sausų miltų.
Tuomet užpilame 1,5 šaukšto degtinės ir sukapojame peiliu, kol tešla taps vientisa.
Tuomet viską suminkome rankomis ir dedame 2 val. į šaldytuvą.
Po 2 val. dar kartą perminkome ir padedame 15 min. į šaldytuvą.
Tuomet pagamintą tešlą padaliname į tris lygias dalis (arba galime kaip norime), iškočiojame, pabadome šakute ir apie 10 - 15 min. kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Puode ištirpiname likusius 250 g sviesto, nuolat maišant supilame pieną, cukrų, šviežiai išspaustas 1 citrinos sultis ir galiausiai įmaišome skaldytus riešutus bei 1 stiklinę miltų.
Viską visą laiką maišome puode ant nedidelės ugnies kol viskas ištirpsta ir pasidaro vientisa masė.
Tada pertepame iškeptus tešlos lakštus ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, kad viskas sustingtų.
Papuošti galite kaip norite.
Tikrai verta pabandyti!
Skanaus!
2014-03-07 18:43
2011-11-17 18:36

2011-09-17 09:33

2011-09-16 10:35

2015-02-26 16:25