Tortas Napoleonas


- Cukrus, rudasis, kremui, 220 gramų
- Vanilė, ankštis, kremui, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, tryniai, kremui, 7 vienetai
- Kvietiniai miltai, kremui, 75 gramai
- Kvietiniai miltai, tešlai, 600 gramų
- Pienas, kremui, 750 mililitrų
- Druska, tešlai
- Sviestas, kremui, 150 gramų
- Sviestas, tešlai, 300 gramų
- Grietinė, tešlai, 225 gramai
Man tai pats skaniausias Napoleono receptas :)) Neriebus ir ne per saldus :))
Tešlai:
1. Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu.
2. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens.
3. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Kremui:
1. Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies.
2. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min.
3. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
4. Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.
Skanaus:))