Tortas "Napoleonas"


- Cukrus, rudas, kremui, 120 gramų
- Vanilė, ankštis, kremui, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tešlai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, tryniai, kremui, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, kremui, 50 gramų
- Kvietiniai miltai, tešlai, 400 gramų
- Pienas, kremui, 500 mililitrų
- Druska, tešlai
- Sviestas, kremui, 100 gramų
- Sviestas, tešlai, 200 gramų
- Grietinė, tešlai, 150 gramų
Dideliame dubenyje miltus suminkyti su kambario temperatūros sviestu. Įdėti druską, įmušti kiaušinį, supilti grietinę ir minkyti, kol tešla tampa elastingesnė ir nebelimpa prie dubens. Tešlą padalinti į 7 dalis ir iš kiekvienos padaryti rutuliukus. Padėti į šaldytuvą 2 val. pailsėti. Paskui iškočioti plonus blynus ir kepti 230 laipsnių orkaitėje apie 10 min. Atvėsinti.
Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas kaista išplakame trynius su cukrumi, sudedame miltus ir pilame į juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Blynus pertepame kremu, o paskutinį sutrupiname ir apibarstome tortą. Geriausia pasigaminti iš vakaro ar net prieš kelias dienas.