Tortas "Napaleonas - tinginukas"


- Sviestas, 200 gramų
- Kondensuotas pienas, indelis, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Tešla, bemielė, sluoksniuota, 500 gramų
Iš anksto išimame sviestą, kad jis būtų minkštas.
Supjaustome tešlą juostelėmis ir kepame 200°C įkaitintoje orkaitėje 12 min.
Kol kepa juostelės, išsukame sviestą su vaniliniu cukrumi ir į jį supilame indelį sutirštinto pieno. Masę išsukame iki vientisos masės.
Atsivyniojame maistinės plėvelės, patepame ją kremu ir dedame tešlos lazdeles, tada vėl tepame kremą ir dedame lazdeles (kokias 5 lazdeles pasiliekame trupiniams).
Tampriai (bet ne per stipriai) susukame maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą 1 - 3 dienom.
Išėmus iš šaldytuvo (aš išėmiau po 1 dienos. Nors kuo ilgiau laikoma šaldytuve, tuo kremas geriau persigeria) tortą aplipdome trupiniais.
Nesinori girtis, bet senai tokio skanaus "Napaleono" nevalgiau...
Skanaus
2014-08-18 09:42

2014-08-17 20:49
2013-12-31 14:24


2013-12-29 23:50


2014-08-18 09:43