Tortas "Medutis"

Tortas "Medutis"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Kremui:
  • Cukrus, 100 gramų
  • Grietinė, 30 proc. riebumo, 1 litras
  • Citrinos, žievelė, 1 vienetas
  • Citrinų sultys, 1 vienetas
Lakštams:
  • Medus, 250 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Cukrus, 100 gramų
  • Cukrus, rudasis, 100 gramų
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 700 gramų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Lakštų gaminimas:
    Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.

  2. Ruošiame kremą:
    Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Greta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2015-08-07 12:01
Visiskai receptas neatitinka nei nuotraukos nei tikro skonio Meducio.
Nerekomenduočiau šio recepto niekam.
Greta
2015-05-15 14:56
tikrąjį medų naudoti.
laima
2015-01-03 23:44
Aš ne arbata tepu o svarainiu sultimis,ar kitomis kokiu turiu.
dovile
2014-12-21 16:43
O koki medu naudot dirbtini ar tikra?
Greta
2014-12-05 20:23
Stipria, juoda arbata