Tortas "Medutis"


- Cukrus, 100 gramų
- Grietinė, 30 proc. riebumo, 1 litras
- Citrinos, žievelė, 1 vienetas
- Citrinų sultys, 1 vienetas
- Medus, 250 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Cinamonas, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, 100 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska
Lakštų gaminimas:
Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos.Ruošiame kremą:
Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.
Skanaus!
2015-05-15 14:56

2015-01-03 23:44
2014-12-21 16:43
2014-12-05 20:23

2015-08-07 12:01
Nerekomenduočiau šio recepto niekam.