Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, kremui, 1 stiklinė
  • Cukrus, tešlai, 100 gramų
  • Medus, tešlai, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, tešlai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 350 gramų
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo, kremui, 300 mililitrų
  • Soda, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas, tešlai, 100 gramų
  • Grietinė, kremui, 800 gramų
Gaminimo instrukcija:

Tešla:
Į vieną dubenėlį sudėti cukrų, sodą, kiaušinius, medų ir sviestą, ir padėti ant vandens vonios. Vandens vonioje ištirpiname visus produktus iki vientisos masės, bet reikia nuolat maišyti ir stebėti kiaušinius, nes jie gali išvirti.
Nuimti nuo vandens vonios ir atvėsinti. Po to įdėti kvietinių miltų, viską labai geria išmaišyti. Uždengti maisto plevele ir padėti į šaldytuvą nakčiai. (šaldytuve tešlą laikiau ~ 12 val.)
Ryte ištraukti tešlą iš šaldytuvo ir palikti kambario temperatūroje 3-4 val.
Tuo metu paruoškite 6 kepimo popieriaus lapelius (pagal jūsų kepimo skardos dydį). Naudojant tam tikro diametro lėkštę (mano atvejų tai buvo 28 cm) ant kiekvieno popieriau lapelio nupieškite apskritimus.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Ant kiekvieno paruošto kepimo lapelio įdėkite po 2-3 šaukštus tešlos ir ištepkite ją pagal nupiešto apskritimo plotį. Taip padarykite su visais lapeliais.
Kepkite būsimo torto „blynus“ 7-10 min. iki auksinės rudos spalvos. Atvėsinkite. Atsargiai nuimkite nuo jų kepimo popierius. Turėtumėte gauti 6 „blynus“, vieną iš kurių naudosime pabarstymui, todėl paskutinį geriausiai iškepti iki tamsiai rudos spalvos.

Kremas:
Suplakti grietinę su cukrumi. Grietinėlę išplakite atskirai iki putų. Viską sujungti ir sumaišyti iki vientisos masės.

Papločius pertepti kremu. Likusiu kremu aptepti viršų ir šonus. Apibarstyti trupiniais.

SkAnAuS!

Receptą atsiuntė: Irina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Liuda
2017-12-29 22:46
Kiaušinius dėti kai masė atvėsta
inqa
2016-07-27 23:14
Oo skanu
Ugne
2015-12-21 15:19
Ir dar jokiu sviestu ir t.t. Kepu daznai. Ir cia yra megiamiausias mano seimos ir sveciu tortas.
Ugne.
2015-12-21 15:18
Kazkaip tai sugebeta is paprasto torto padaryti kazkoki tai sudetinga kuris daromas beveik 2 paras. Nieko nesildau, nieko neplaku. Jokiu grietineliu ar dar kazko tai panasaus. Yra senas senas sio torto receptas. Padarai tesla iskocioji ,uzdedi norimo dydzio lekste ,apipjauni ir kepi .Iskepus lakstus,aisku kai atvesta jie,iskart sutepu kremu. Ir iki rydienos saldytuve. Kremas...paprasvciausia grietine 40 ar 30 % citrinos rugsteles ,vanilinio cukraus ,cukraus ir neplaku o ismaisau atsargiai.
Olia
2015-09-25 12:39
Kažkoks padrikas receptas. Gaminti reikia taip: sviestą, cukrų, medų ištirpinti ant garų puodo, po truputį pilti kiaušinių trynius ir maišyti, maišyti kol gausis vientisa puri masė. Miltuose išmaišyti kepimo miltelius ( sodos nepatartina ) ir sijoti į masę. Tešla gaunasi skystoka ir nereikia jos laikyti šaldytuve 12 val, kam? Kiek dienu gaminsite tada šį torta? Pažiūrėkite Beatos šio torto gaminima youtubėje ir suvoksite, kaip lengvai pagaminamas " Medutis"