Tortas mamai

Tortas mamai
Gaminimo instrukcija:

Lakštams (išeina trys lakštai 24 cm kepimo formoje arba 5-6 19 cm):

1/2 stiklinės kvietinių miltų;
150 g cukraus;
150 g sviesto;
4 kiaušiniai;
150 g maltų migdolų;
100 g šokolado.

Sulaistymui:
100 ml vandens;
2 š. cukraus;
1 1/2 š. tirpios kavos.

Šokoladiniam pertepimui:
300 g baltojo šokolado;
1/2 puodelios grietinėlės,
3 š. sviesto.

Lakštams sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Toliau sukant įmaišyti po vieną trynį, suberti su luobele sumaltus migdolus, tarkuotą šokoladą bei miltus. Vėliausiai įmaišyti iki standžių putų išplaktus baltymus. 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iškepti papločius (vienas kepa apie 6-7 minutės).
Vandenį užvirinti su cukrumi, suberti kavos miltelius, išmaišyti. Atšaldyti.
Šokoladą ištirpinti su grietinėle ir sviestu.
Papločius aplaistyti paruošta kava, pertepti baltuoju šokoladu ir padėti šaltai kelioms valandoms.

Receptą atsiuntė: http://forelle.blogas.lt
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Rugilė
2010-07-13 18:41
Gavosi labai skanus! O ir išvaizda visai patraukli (: apibarsčiau kakavos milteliais ir dariau lakštus mažesnius, tai gavosi apvalus ir gana aukštas torčiukas. Pabandykit.
migle
2009-12-12 14:07
na man jis gavosi neisveizdus,bet skanus
emis
2009-11-04 15:37
a tu is amerikos?
Sexy *
2009-10-14 14:50
Skonis nerealus <3 Ameikoj jį gaminu dažnai