Tortas "Malkos po sniegu"

Tortas "Malkos po sniegu"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, kremui, 1 valgomasis šaukštas
  • Vyšnios, šaldytos, tešlai, 1 kilogramas
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 3 stiklinės
  • Soda, gesinta actu, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Citrinos rūgštis, ant šaukštelio galiuko, kremui
  • Sviestas, tešlai, 250 gramų
  • Grietinė, kremui, 600 gramų
  • Grietinė, tešlai, 200 gramų
  • Želatina, kremui, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.

Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).

Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)

Skanaus!

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nijole
2014-11-29 14:37
Dovile skaityk receptą 200gr teslai ir kremui 600 gr. grietines bus išmėgintas receptas
dovile
2014-11-29 13:35
Kiek grietines deti i krema o kiek i tesla taip ir neaisku ?
Zose
2013-12-09 21:33
Labai labai skaniai atrodo, tuojau imsiu gaminti.