Tortas "Malkos po sniegu"


- Cukrus, kremui, 1 valgomasis šaukštas
- Vyšnios, šaldytos, tešlai, 1 kilogramas
- Kvietiniai miltai, tešlai, 3 stiklinės
- Soda, gesinta actu, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos rūgštis, ant šaukštelio galiuko, kremui
- Sviestas, tešlai, 250 gramų
- Grietinė, kremui, 600 gramų
- Grietinė, tešlai, 200 gramų
- Želatina, kremui, 10 gramų
Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.
Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.
Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.
Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.
Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).
Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)
Skanaus!
2014-11-29 13:35
2013-12-09 21:33
2014-11-29 14:37