Tortas "Kurmio kalnelis"

Tortas "Kurmio kalnelis"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bananai, kremui, 4 vienetai
  • Cukrus, biskvitui, 140 gramų
  • Cukrus, kremui, 100 gramų
  • Kakava, biskvitui, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, biskvitui, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, biskvitui, 140 gramų
  • Vanduo, verdantis, biskvitui, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 35 proc. riebumo, kremui, 400 mililitrų
  • Šokoladas, juodasis, drožlės, kremui, 100 gramų
  • Varškė, sūreliai, kremui, 200 gramų
  • Želatina, kremui, 15 gramų
  • Kepimo milteliai, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, biskvitui, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

20 cm. skersmens apvaliai formai nurodytas ingredientų kiekis.

Kremas. Iš pradžių pasidarome kremą, kad, kol kepsime biskvitą, jis truputį sustingtų - bus paprasčiau formuoti Kurmio kalnelį.

Želatiną užpilame 45 ml šalto vandens, paliekame išbrinkti. Sutriname vieną bananą, sumaišome jį su varške, cukrumi ir gerai išmaišome, kad cukrus ištirptų. Gautą masę pertriname per sietelį (kremas bus puresnis). Ištirpiname ant ugnies želatiną, atvėsiname ir sumaišome su varškės mase. Iki standumo išplakame grietinėlę ir dėdami po kelis šaukštus atsargiai maišome ją su varškės kremu. Galima įberti šokolado drožlių, nors aš nedėjau. Pastatome kremą į šaldytuvą, kol kepsime biskvitą. Karts nuo karto išimame pamaišyti, kad kremas nesustingtų į vieną "gabalą". Jei stings labai greitai - išimkite iš šaldytuvo, ir laikykite kambario temperatūroje.

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į trynius po 1 v.š. (kad jų nesutrauktų) pilame karštą vandenį ir iškart plakame mikseriu, tai pat po truputį beriame cukrų su vanilinu. Plakame, kol masė taps tiršta ir beveik baltos spalvos (2-3 min.). Baltymus gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto dubens, jos paviršius turi būti lygus (ne porėtas!), blizgantis). Baltymus sudedame ant trynių - nemaišome (!). Sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius. Suberiame viską ant baltymų ir tuomet atsargiai (kad nesukristų baltymai) viską šaukštu išmaišome (baltymus, trynius ir birius produktus). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje 30 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname ant grotelių.

Surinkimas. Biskvito vidurį išskobiame taip, kad gautume dubenėlio formos pagrindą (į jį sudėsime bananus). Vieną šalia kito sudedame nepjaustytus bananus - tiek, kiek jų tilps (man tilpo 3,5 banano). Ant viršaus po truputį dedame kremą, formuodami kupolo formos tortą. Jei kremas jau pakankamai tvirtas - galima tortą puošti. Išpjautą biskvito dalį sutrupiname ir trupinukais pabarstome tortą. Papildomai dar galima pabarstyti kakava. Statome tortą į šaldytuvą, kol gerai sustings (geriausia nakčiai). Skanaus!

Receptą atsiuntė: Rita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
nana
2014-10-29 15:46
ziauriai megstu tortus ar pyragus su bananais
irina
2014-04-14 23:15
bet tai vistiek manau,kad labai skanu,tikrai bandysiu,man tai skaniai atrodo
to rasa
2013-06-02 21:59
Jei ka tai ne is ten jis, jei nepatenkinta gyvenimu, patylek.
Rasa
2013-06-02 20:57
Ojoj
Toks receptas pardavinejamas parduotuvese is dezuciu
Negrazu gi kopijuoti