Tortas kavos, migdolų ir šokolado šėlsmas

Tortas kavos, migdolų ir šokolado šėlsmas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 60 gramų
  • Kava, tirpi ištirpinta 4 a.š. verdančiame vandenyje, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Migdolai, malti, 45 gramai
  • Vanilė, esencija, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Kavos kremui:
1 v.š. miltelinio cukraus
1 a.š. tirpios kavos miltelių, ištirpintų 2 a.š. verdančio vandens ir ataušintų
2 v.š. kavos likerio
250 ml plakamosios grietinėlės
Papuošimui tarkuoto šokolado

Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinių trynius su miltiniu cukrumi iki tirštos vienalytės masės. Tuomet įplakite maltus migdolus, ištirpintą kavą ir vanilės esenciją. Dubenyje iki purios masės išplakti baltymus. Į kiaušinių trynius suberti miltus ir atsargiai sumaišyti su išplaktais baltymais. Tešlą šaukštu sudėti į sviestu išteptą kepimo tortams skirtą skardą (20 cm skersmens) ir kepti 20-25 minutes. Iškepusį palaikyti skardoje 10 minučių, o paskui išimti ir leisti atvėsti. Kai atvės biskvitą padalinti į dvi dalis.
Paruošti kavos kremą: į grietinėlę įmaišyti cukrų, ištirpintą kavą ir likerį. Vieną jo pusę aptepti gausiai kavos kremo, tada uždengti kitą papločio pusę. Likusiu kremu aptepti torto viršų ir šonus. Torto viršų papuošti tarkuotu šokoladu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: mia30
» Rašyti komentarą
» Komentarai
mia30
2011-02-28 19:36
Taip galima.Tik kokia turejau tokia dejau.
Renita
2011-02-28 19:18
bet juk galima ir paprastaplakomaja grietibnele naudoti, nebutinai miltelius?
mia30
2010-11-23 16:33
Aciu, Ponia Vida.Zinau, kad ragavot
vida
2010-11-23 16:13
Aš jau ragavau, skonis pasakiškas.
mia30
2010-11-23 15:19
Kad ir kokia ji bebutu, bet super skonis.