Tortas „Kalnas“

Tortas „Kalnas“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Cukrus, (pertepimui)
  • Cukrus, (tešlai), 2 stiklinės
  • Kakava, 4 valgomieji šaukštai
  • Persikai, konservuoti
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 5 stiklinės
  • Soda, nugesinta, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Grietinė, (tešlai), 400 gramų
  • Grietinė, 25 % riebumo (pertepimui), 800 gramų
  • Želatina, ištirpinta, 1 valgomasis šaukštas
  • Kondensuotas pienas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių ir 1 stiklinės cukraus užmaišyti tešlą baltam biskvitui.
Iš 200 g grietinės, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, 2,5 stiklinės miltų, 1 a. š. nugesintos sodos, 2 kiaušinių, 1 stiklinės cukraus ir kakavos užmaišyti tešlą rudajam biskvitui.
Abiems biskvitams skirtas tešlas supilti į atskiras apvalias kepimo formas ir kepti po maždaug 50-60 min. 160 laipsnių temperatūroje.
Kai keps rudasis biskvitas, tada gaminti pertepimą.
Grietinę sumaišyti su cukrumi (pagal skonį), išspausti citrinos sulčių, įdėti 1 šaukštą ištirpintos želatinos, kad sustingtų grietinė, ir galiausiai įmaišyti smulkintus persikus.
Viską sumaišius dėti 20 min. į šaldytuvą ir vis pamaišyti, kad nesustingtų per greitai.
Iškepus biskvitus, vieno kurio nors padą gražiai atpjauti ir iškloti formos dugną, kitus supjaustyti gabaliukais (kietus šonelius aš apipjaustau, nes jie sunkiai permirksta).
Tada formoje esantį padą šiek tiek patepti paruoštu kremu, o biskvito gabaliukus volioti grietinėje ir dėti į formą.
Viską sudėjus dėti į šaldytuvą stingti.
Po kelių valandų išėmus pyragą iš formos, aplieti jį tirpintu šokoladu (arba patys jį pasigaminkite iš sviesto, šiek tiek vandens, kakavos ir cukraus).
Apteptą pyragą dėti į šaldytuvą bent kelioms val.
Skaniausias būna, kai pastovi bent parą šaldytuve.
P.S Jei kils klausimų, mielai atsakysiu.
Skanaus

Receptą atsiuntė: Lina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
GINTARE
2012-02-07 11:30
aciu labai ))
Lina
2012-02-06 15:45
Gintare,i puse stiklines vandens apmerki ta zelatina(1 valgoma sauksta) ir palieki pusvalandziui,susigeria tas vanduo ir isbrinksta ta zelatina;tada pasiimk koki nedideli katiliuka,sudek ta zele,gali dar pora saukstu vand ipilt ir ant nedideles ugnies kaitink ir maisyk,kol istirps viskas;tada vos pravesusi supilk i grietine
GINTARE
2012-02-03 19:16
kokiam kieki vandens istirpinti zelatina?nes grietineja jis neistirps ir tolygiai nepasiskirtis. o zelatino deti viena valgomaji sauksta taip?
Lina
2012-01-02 17:03
taip,bet kurio nors biskvito pada atpjauti graziai(plonai) ir iskloti apacia,o visa kita gabaliukais supjaustyt ir voliot toj grietinej su zelatina
raimonda
2012-01-02 14:55
tai pilnas atpjautas biskvitas yra tik apatinis sluosnis, o visus kitus likusius supjaustyti gabaliukais?