Tortas „Garduolis“

Tortas „Garduolis“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, 2 stiklinės
  • Cukrus, + 2 šaukštai (glajui), 5 arbatiniai šaukšteliai
  • Kakava, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
  • Margarinas, 200 gramų
  • Kiaušiniai, 11 vienetų
  • Kvietiniai miltai, 8 valgomieji šaukštai
  • Pienas, 0.5 litro
  • Vanduo, virintas, 0.5 stiklinės
  • Sviestas, 200 gramų
  • Sviestas, formai patepti
  • Želatina, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kokosas, drožlės, 0.5 stiklinės
  • Riešutai, smulkinti, 100 gramų
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

5 kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite.
Baigdami plakti suberkite 5 šaukštelius cukraus ir įmaišykite po vieną 5 kiaušinių trynius.
Maišydami berkite 5 šaukštus miltų ir kepimo miltelius.
Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui 5 kiaušinių trynius išsukite su 200 g sviesto, 3 šaukštais miltų ir pienu.
Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite virš mažos ugnies, kol masė sutirštės.
Tada atvėsinkite, sudėkite 1 stiklinę cukraus pudros, kokoso drožles ir smulkintus riešutus.
Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite.
5 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Baigdami plakti suberkite 1 stiklinę cukraus pudros, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite 200 g margarino, berkite kakavą ir 2 šaukštus cukraus.
Viską maišykite, kol praauš.
Tada įdėkite 1 išplaktą kiaušinį.
Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto.
Tortas tikrai labai skanus!!!
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Sandra
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jolita
2012-11-03 11:55
na nesuprantu. nepavyko man tas garduolis. kas pavyko, tai putėsiai, labai skanūs. o biskvitas visai be skonio, sausbulkė. kremas ištęžo, skystas gavosi. nuėmiau formą - ir ką? visas putėsių "togas" nučiuožė, kremas išbėgo. kas įdomiausia, kad nors ir skystas tas kremas, bet biskvitas liko sausutėlis. laimė, kad šį tortą gaminau šiaip, be progos, nes jei būtų koks baliukas, svečiai būtų likę be torto. tai va. ką ne taip dariau?
Paulius
2011-12-22 13:43
Nera uz ka
Judita
2011-12-22 12:58
aciu Pauliau tikrai pagelbejei
Paulius
2011-12-21 19:56
Tiksliai nepamenu net,bet neilgiau 20~min manau kepiau,imeti kepti ir karts nuo karto patikrini kaip jis ten,matysis tikrai jaigu dar neiskepes
Judita
2011-12-21 19:49
Sveiki,as esu pradedancioji,gal kas zino kiek mazdaug laiko reikia kepti biskvita? nes man tas '#039;kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. '#039; nieko nereiskia ... jei galit parasykit kiek laiko kept.