Tortas „Garduolis“


- Cukraus pudra, 2 stiklinės
- Cukrus, + 2 šaukštai (glajui), 5 arbatiniai šaukšteliai
- Kakava, milteliai, 2 valgomieji šaukštai
- Margarinas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 11 vienetų
- Kvietiniai miltai, 8 valgomieji šaukštai
- Pienas, 0.5 litro
- Vanduo, virintas, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 200 gramų
- Sviestas, formai patepti
- Želatina, 1.5 valgomojo šaukšto
- Kokosas, drožlės, 0.5 stiklinės
- Riešutai, smulkinti, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
5 kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite.
Baigdami plakti suberkite 5 šaukštelius cukraus ir įmaišykite po vieną 5 kiaušinių trynius.
Maišydami berkite 5 šaukštus miltų ir kepimo miltelius.
Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos.
Kremui 5 kiaušinių trynius išsukite su 200 g sviesto, 3 šaukštais miltų ir pienu.
Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite virš mažos ugnies, kol masė sutirštės.
Tada atvėsinkite, sudėkite 1 stiklinę cukraus pudros, kokoso drožles ir smulkintus riešutus.
Gautą masę tepkite ant biskvito.
Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite.
5 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Baigdami plakti suberkite 1 stiklinę cukraus pudros, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo.
Glajui ant garų ištirpinkite 200 g margarino, berkite kakavą ir 2 šaukštus cukraus.
Viską maišykite, kol praauš.
Tada įdėkite 1 išplaktą kiaušinį.
Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto.
Tortas tikrai labai skanus!!!
Skanaus!
2011-12-22 13:43



2011-12-22 12:58

2011-12-21 19:56
2011-12-21 19:49



2012-11-03 11:55