Tortas drugelis

Tortas drugelis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, biskvietui, 120 gramų
  • Cukrus, kremui, 200 gramų
  • Krakmolas, 5 valgomieji šaukštai
  • Kiaušiniai, biskvitui, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, kremui, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 120 gramų
  • Sirupas, apglaistymui
  • Grietinėlė, plakamoji, 300 mililitrų
  • Sausainiai, malti, pabarstymui
  • Želatina, 15 gramų
  • Kokosas, drožlės, dažytos, pabarstymui
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:

Siūlau pirmiausia pasiruošti citrinų kremą, nes jį reiks palaikyti šaldytuve valandą, kol jis stovės ten, galima ruošti ir kepti biskvitą.

24cm skersmens torto biskvitas:
Kambario temp. kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, miltus, kepimo miltelius, persijoti į kiaušinių masę. Viską kruopščiai išmaišyti, kepti apvalioje formoje 185-190 laipsnių temp. 10-15 min. Nedarinėti orkaitės durelių, leisti atvėsti. Atvėsusį perpjauti išilgai į tris dalis, padaryti tris plonus apvalius biskvitus.

Citrinų kremas:
1 citrinos tarkuota smulkiai žievelė, vienos citrinos sultys.
Išbrinkinti želatiną užpylus šalto virinto vandens vieną centimetrą virš želatinos. Po to ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir suberti citrinų žieveles ir sultis. Šiek tiek šios masės įmaišyti į ištirpintą želatiną ir kruopščiai išmaišyti. Tada želatiną supilti į visą trynių masę. Grietinėlę išplakti ir supilti į bendrą masę ir sudėti ant galo išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišyti.Uždengti dubenį su mase maistine plėvele, celofanu ir padėti valandai į šaldytuvą.

Po valandos sulaistome biskvitus sirupu, ir sutepame kremu, sulipdome visus tris, aptepame šonus ir viršų. Perpjaunam suteptą tortą per pusę, iš pjūvio vietų gražiai išpjaunam lenktus ūselius. Torto puses sudedam apvaliom pusėm į vidų, pridedam ūselius. Viską aptepam gražiai kremu. Apibarstome sumaltais sausainiais torto šonus, iš likusio kremo papuošiam torto viršų, padarom aplink bangeles, sparnelius papuošiam tortų papuošimais, dažytom kokoso drožlėm ar spalvotais pabarstukais.
Tortą geriausia palaikyti per naktį, nes persigeria kremai ir gražiai susilipdo sluoksniai, grietinėlė nebėga.
Gavosi švelnaus citrinų skonio tortas, lengvas, purus.

Receptą atsiuntė: Ineta
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Albina
2019-06-24 10:51
Patinka
Laura
2013-08-12 12:21
Geriausia nusipirkti parduotuveje biskvitus ir issipjaustyti.o viska palikti ta pati.tikrai liuks gaunasi,jeigu paplocius sviezius perkate
svecias
2011-06-17 12:18
pasakysiu idialu biskvito recepta as kepu po viena paploti tai va vienam paplociui: 3 kiausiniai 90gr. cukraus slakelis vaniles esencijos 75 gr. miltu ir 15gr pudingo. kiausinius su cukrumi ir vanilia plakti iki tirstos konsistencijos po to atsargei imaisyti miltus ir pudinga kepti 180c
Ineta
2010-09-07 15:34
Pirma karta kepant ir man gavosi plonas biskvitas, todel kepiau tris kartus kol gavau tris biskvitus, mano klaida buvo blogi miltai, reikia specialiu biskvitams, netinka 550D, nes jie nekildina teslos, reikia 450 arba 405, pvz karaliski miltai. Arba bandykit kepti kitoki biskvito recepta, paprastesnis butu 6 kiausiniai, stikline cukraus, stikline miltu, nereikia nieko daugiau. I kiausiniu ir cukraus plakini po truputi maisant suberti miltus, ismaisyti. Tortine patepti sviestu ir kepti apie 30min. Tikrai gausis storas biskvitas. Sekmes
Meganas
2010-08-18 22:12
Kreivai seimininkei ir pats tiksliausias receptas netiks.