Tortas "Braškė samanose"

Tortas "Braškė samanose"
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Miltai, 115 gramų
  • Cukrus, 100 gramų
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Tešlai:
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Cukrus, 0.75 stiklinės
  • Aliejus, 100 mililitrų
  • Šaldyti špinatai, 90 gramų
  • Kiaušiniai, L dydžio, 1 vienetas
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Kremui:
  • Kreminė varškė, 800 gramų
  • Grietinėlė, 500 mililitrų
  • Braškės, 500 gramų
  • Karamelizuotas kondensuotas pienas, 1 skardinė
  • Vanduo, 6 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 3 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Vienas biskvitas buvo kepamas įprastas: Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabala. Tuomet plakant supilti aliejų, persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

  2. Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25min. Atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis. Vieną dalį panaudoti tortui, o kita galima panaudoti pusryčiams su uogiene.

  3. Žaliai tešlai šaldytus špinatus šiek tiek atšidyti vandens vonelėje. Sudėti į maisto smulkintuvą ar kokteilinę, užpilti aliejumi ir citrinos sultimis ir gerai susmulkinti bei išplakti iki daugmaž vientiso kokteilio. Kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki baltų putų. Į kiaušinio masę supilti špinatų kokteilį ir gerai permaišyti. Suberti miltus, maišytus su druska ir kepimo milteliais. Viską permaišyti iki vienalytės masės.

  4. Kepti 180 laispnių orkaitėje 25 min. Atvėsusį padalinti į 2 dalis. Viena dalis bus panaudota puošimui, kita pačiam tortui.

  5. Į tortinę dėti baltąjį biskvitą ir jį sulaistyti cukraus sirupu.

  6. Kremui labai gerai išplakti grietinėlę, tuomet po šaukštą sudėti Rududu bei kreminę varškę. Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti. Atvėsinti ir praskiesti su kremu.

  7. Šiek tiek kremo dėti ant biskvito ir aplinkui sustatyti perpjautas braškes. Tuomet dar dėti kremo, sluosknelį braškių ir žaliąjį biskvitą, tik jis turi būti gerokai mažesnis už pirmajį, lyg įsistatyti tarp braškių sienelės. Sudėti likusį kremą ir gerai apspausti braškes, kad į visus tarpelius patektų kremo. Atidėti nakčiai į šaldytuvą. Aš puošiau šviežiomis braškėmis bei žaliojo špinatinio biskvito trupiniais. Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Dovilė B.
» Rašyti komentarą