Tortas "Ananasinis" su plikytu sviestiniu kremu

Tortas "Ananasinis" su plikytu sviestiniu kremu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Cukrus, 12 valgomųjų šaukštų
  • Miltai, 11 valgomųjų šaukštų
  • Vanduo, virintas, atvėsintas, 8 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
Papuošimui:
  • Kokosų drožlės
Kremui:
  • Konservuoti ananasai, 800 mililitrų
  • Pienas, 600 mililitrų
  • Sviestas, minkštas, 300 gramų
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Šokoladas, baltasis, 100 gramų
  • Miltai, 5 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 1 valgomasis šaukštas
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame biskvitą: atskiriame trynius nuo baltymų.

  2. Trynius plakame su cukrumi, plakdami po kelis šaukštus pilame vandenį. Paplakame 2-3 min., kol ištirps cukrus.

  3. Baltymus labai gerai išplakame iki standumo (masė turi nekristi iš apversto indo, paviršius turi būti blizgantis, lygus, ne porėtas!). Baltymus dedame į trynius ir labai atsargiai išmaišome, kad masė išliktų puri.

  4. Persijojame miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atsargiai išmaišome su kiaušinių mase. Tešla turi likti puri, nesukritusi.

  5. Pilame į tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą.

  6. Kepame iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 min. (patikriname biskvito vidurį mediniu pagaliuku: jei jis sausas - biskvitas iškepęs). Atvėsiname jį ant grotelių. Perpjauname į 3 lakštus.

  7. Ruošiame kremą: 300 ml pieno išplakame su miltais ir krakmolu.

  8. Kitus 300 ml. užviriname, tada į užvirusį pieną supilame su miltais išplaktą pieną. Maišydami viską vėl užviriname. Paverdame (būtinai maišydami) ant nedidelės ugnies, kol masė sutirštės maždaug iki grietinės konsistencijos. Nukeliame kremą nuo ugnies ir gerai išplakame šluotele arba mikseriu, kad neliktų jokių gumuliukų.

  9. Plakdami supilame ištirpintą baltą šokoladą. Tada supilame kremą į dubenėlį, imame maistinę plėvelę ir dedame ją ant kremo paviršiaus taip, kad tarp plėvelės ir kremo neliktų oro (taip išvengsime plutelės susidarymo ant vėstančio kremo paviršiaus).

  10. Pastatome kremą vėsti iki kambario temperatūros. Kol kremas vėsta, mikseriu išplakame minkštą (ne ištirpintą, o natūraliai atšilusį ir suminkštėjusį) sviestą su cukraus pudra ir vanilinu, kol masė padvigubėja ir tampa labai puri.

  11. Iki kambario temperatūros atvėsusią pieno masę dar kartą išplakame mikseriu. Tuomet pastatome ją į šaldytuvą, kad labai gerai atvėstų, nes priešingu atveju sumaišę plikytą masę su sviestu gausime skystą kremą (!). Atvėsintą masę pilame į išplaktą sviestą ir viską paskutini kartą gerai išplakame mikseriu. Turi gautis tirštas, nuo mikserio antgalių nekrentantis kremas.

  12. Surenkame tortą: ananasų griežinėlius gerai nusausiname ant po pierinės servetėlės, kad kreme nuo jų nebėgtų sultys. Supjaustome nedideliais gabaliukais. Dedame vieną biskvito lakštą į lėkštę, sulaistome 3 šaukštais indelyje likusio ananasų sirupo. Užtepame kremo, ant viršaus sudedame pusę ananasų, mentele įspaudžiame juos į kremą.

  13. Galima ant viršaus užtepti dar truputį kremo, kad geriau priliptų kitas biskvitas. Tą pati darome su kitu biskvitu. Tuomet uždedame paskutinį - trečią - biskvitą ir visą tortą aptepame likusiu kremu. Galima jo truputį pasilikti papuošimui.

  14. Puošti, be abejo, galite pagal savo norus - grietinėle, riešutais smulkintais ar kt. Aš aptepiau visą tortą tuo pačiu kremu ir pabarsčiau kokoso drožlėmis. Ant viršaus padėliojau likusių ananaso gabaliukų ir konditeriniu švirkštu išspaudžiau "dzibukų" iš to paties torto kremo (jis labai tinkamas papuošimams, nes labai puikiai laiko savo formą). Skanaus!

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą