Tortas "Aguonėlė"


- Aguonos, 120 gramų
- Cukraus pudra, kremui, 250 gramų
- Cukrus, 300 gramų
- Kiaušiniai, baltymai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Pienas, 250 mililitrų
- Druska
- Sviestas, 180 gramų
- Kepimo milteliai, 10 gramų
- Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Vanilinis cukrus, kremui, 1 valgomasis šaukštas
- Mascarpone sūris, kremui, 350 gramų
Pieną užvirinti, nuimti nuo ugnies ir sudėti į jį aguonas.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.
Sumaišyti miltus su druska, kepimo milteliais ir išsijoti.
Ištrinti minkštą sviestą su 250 g cukraus ir vaniliniu cukrumi, sudėti miltų mišinį ir viską gerai išmaišyti.
Tada supilti pieną su aguonomis ir dar kartą gerai išmaišyti.
Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Sukrėsti tešlą į formą ir kepti apie 1 val.
Kremas: suplakti mascarponę su cukraus pudra, suberti kapučino pakelį ir vanilinį cukrų.
Atvėsusį paplotį perpjauti per pusę ir pertepti kremu.
Papuošti tortą savo nuožiūra.
Aš padariau šokoladines plaštakes: ištirpinau šokoladą ir su kulinariniu špricu ant kepimo popieriaus išliejau drugelius. Kai šokoladas pamažu pradėjo stingti, įdėjau popierių į knygą ir šiek tiek sulenkiau. Knygą padėjau į šaldytuvą 30 min.