Torčiukai stiklinaitėse su vaisiais ir medučiu


- Plakamoji grietinėlė, 400 gramų
- Vanduo, želatinai, 300 mililitrų
- Sausainiai, naudojau "Belvita" su šokolado gabaliukais, 200 gramų
- Varškė, pusriebė, 180 gramų
- Graikiškas jogurtas, 180 gramų
- Nektarinai, 3 vienetai
- Kivi, nulupti, 3 vienetai
- Citrinos, 1 vienetas
- Medus, šviežias skystas, 3 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Želatina, 15 gramų
- Cukrus, vandeniui, 1 valgomasis šaukštas
- Malta ciberžolė, 1 žiupsnelis
Kivius ir nektarinus supjaustyti plonais griežinėliais ir pasaldintame vandenyje (pilti nedaug) pavirti apie 4 min. Dar kelias minutes palaikyti uždengtame puodel. Vaisiai bus minkšti, o ir kivių priešiškos savybės žele stingimui bus anuliuotos. (žali kiviai žele neleidžia sustingti). Vaisius išgriebti iš vandens ir atvėsinti.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
Kiekvieną vaisiaus dalelę kiek patepti želatina ir prilipinti prie stiklinės sienelių.
Grietinėlę išplakti su vaniliniu cukrumi, sudėti varškę, jogurtą, medaus 2 šaukštus. Išmaišyti, įspausti pusę citrinos sulčių ir vėl išmaišyti. Maišant, po truputį supilti du trečdalius želatinos (trečdalį jos pasilikti geltonam sluoksniui).
Likusius apvirtus vaisus sutrinti su šaukštu medaus, citrinos cultimis, ciberžole, galima dėti ir vanilinio cukraus, imbiero. Atsargiai, maišant, supilt likusią želatiną.
Sausainius sulaužyti gabaliukais.
Sluoksniuoti torčiukus - dėti balto kremo, laužytų sausainiukų, vėl kremo, sausainiukų, balto kremo. Kiek pašaldyti.
Tuomet užpilti geltonu sluoksniu. Skanaus!