Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu

Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Avinžirniai, 3 stiklinės
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Sezamo sėklos, 9 valgomieji šaukštai
- Miltai, 3 valgomieji šaukštai
- Kuminas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Petražolės, kapotų, 3 valgomieji šaukštai
- Soda, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Graikiškas jogurtas, arba grietinėlės, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Kajeno pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Česnakai, smulkinto, 3 skiltelės
- Graikiškas jogurtas, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovinti krapai , 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Avinžirnius pernakt išmirkyti vandenyje.
Į trintuvą (smulkintuvą) sudėti išbrinkusius avinžirnius, įmušti kiaušinius, sudėti kuminą, petražoles, česnaką, kajeno pipirus, svogūną ir jogurte nugesintą sodą. Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei jūsų blenderis nedidelis, kaip mano, padalinkite į dalis, ir dalimis viską sutrinkite. Po to sumaišykite.
Masę iš trintuvo sudėti į dubenį, įmaišyti miltus, sezamo sėklas, druską. Jei reikia įdėkite daugiau druskos.
Suformuoti storesnius falafelius ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies.
Padažas: Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir patiekti su falafeliais.
» Rašyti komentarą