Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu

Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu
Tobulieji falafeliai su jogurtiniu padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avinžirniai, 3 stiklinės
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Sezamo sėklos, 9 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 3 valgomieji šaukštai
  • Kuminas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
  • Petražolės, kapotų, 3 valgomieji šaukštai
  • Soda, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Graikiškas jogurtas, arba grietinėlės, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Kajeno pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Česnakai, smulkinto, 3 skiltelės
Padažui:
  • Graikiškas jogurtas, 100 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Majonezas, 2 valgomieji šaukštai
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Džiovinti krapai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovintos petražolės, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Avinžirnius pernakt išmirkyti vandenyje.

  2. Į trintuvą (smulkintuvą) sudėti išbrinkusius avinžirnius, įmušti kiaušinius, sudėti kuminą, petražoles, česnaką, kajeno pipirus, svogūną ir jogurte nugesintą sodą. Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei jūsų blenderis nedidelis, kaip mano, padalinkite į dalis, ir dalimis viską sutrinkite. Po to sumaišykite.

  3. Masę iš trintuvo sudėti į dubenį, įmaišyti miltus, sezamo sėklas, druską. Jei reikia įdėkite daugiau druskos.

  4. Suformuoti storesnius falafelius ir kepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi ant vidutinės ugnies.

  5. Padažas: Visus padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti ir patiekti su falafeliais.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą