Tobuli sausainiai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 100 gramų
- Gvazdikėliai, malti, 1 arbatinis šaukštelis
- Imbieras, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kakava, 50 gramų
- Medus, 1 valgomasis šaukštas
- Muskatas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Brendis, 50 mililitrų
- Sviestas, 100 gramų
- Kepimo milteliai, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:
Kiaušinius išsukti su cukrumi, prieskoniais, brendžiu, lydytu sviestuku ir medumi, suberti miltus, kepimo miltelius, viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldytuvą porai valandų.
Vėliau tešlą iškočioti, formelėmis išpausti eglutes ir kepti apie 10 min 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Sausainiukus galite dekoruoti šokoladu, kokoso drožlėmis, riešutukais arba glajumi iš cukraus pudros ir citrinos (baltas glajus), arba iš cukraus pudros ir granato sulčių (rausvas glajus).
Jei sausainukus mėgstate minkštesnius, tešlą kočiokite storiau, jei mėgstate plonyčius ir trapius - ploniau.
Puikiai tinka su kakava, pienuku ar arbatėle.
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-12-29 23:45
Ar čia koks konkursas vyksta, kas kvapniau į kieno komentarą pakraus? Baisu skaityt daros. Ne receptų puslapis, o kažkokių mokyklinukų razborkių 

2009-12-29 15:29
cia rasa gerai pastebejo...




2009-12-29 14:11
Šiandien su dukra ir jos draugėm kepam sausainiukus pagal šį receptuką. Labai ačiū!
2009-12-29 10:09
vyge pati ne i viena komentara prikakojo
matai vyge, lazda turi du galus





2011-12-18 23:06