Tiršta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu

Tiršta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Tiršta pievagrybių sriuba su lydytu sūreliu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Vanduo, 3 stiklinės
  • Pievagrybiai, 350 gramų
  • Lydytas sūrelis, 200 gramų
  • Pienas, 0.5 stiklinės
  • Svogūnai, didelis, 1 vienetas
  • Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Česnakai, didelės, 2 skiltelės
  • Daržovių sultinys, kubelis, 1 vienetas
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną ir česnaką nulupame, susmulkiname. Pievagrybius supjaustome griežinėliais. Pasiliekame mažą saujelę.

  2. Keptuvėje įkaitiname sviestą ant vidutinės ugnies, sudedame svogūną, pakepiname, kol suminkštėja. Tada sudedame česnaką, pakepiname dar minutę. Sudedame pievagrybius, kepiname, kol šie suminkštėja, pagardiname druska, pipirais. Apibarstome miltais ir išmaišome.

  3. Į puodą supilame vandenį, sudedame apkepintas daržoves, grybus, sultinio kubelį, išmaišome. Verdame apie 20 minučių ant vidutinės aukštesnės ugnies. Po to supilame pieną, pakaitiname kelias minutes ir sudedame lydytą sūrelį. Gerai išmaišome. Pakaitiname dar kelias minutes. Pagardiname druska pagal skonį.

  4. Truputį daugiau nei pusę sriubos sutriname trintuvu ir po to vėl sumaišome su likusia sriuba.

  5. Atidėtus pievagrybių griežinėlius pakepiname ant sviesto ar aliejaus. Juos uždedame ant, supilstytos į dubenėlius, sriubos. Dar galite apibarstyti saulėgrąžų sėklomis ir šviežiomis petražolėmis. Skanumėlis!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Liucija
» Rašyti komentarą