Tiramisu


- Cukrus, 4 valgomieji šaukštai
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Kava, stipri, saldinta, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sausainiai, biskvitiniai "damų pirštelių", 400 gramų
- Konjakas, brendis arba "damų likeris", 3 valgomieji šaukštai
- Mascarpone sūris, 250 gramų
Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti.
2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė.
3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos.
4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė.
5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų.
6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės.
7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
2015-03-30 04:32

2014-03-30 19:40
2013-08-02 12:28

2013-08-01 16:52


2015-04-05 16:40