„Tigrinis“ pyragas

„Tigrinis“ pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, smulkus, 200 mililitrų
  • Kakava, 2 valgomieji šaukštai
  • Margarinas, arba sviestas, 75 gramai
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 300 mililitrų
  • Vanduo, 100 mililitrų
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:

Galite padvigubinti ingredientų kiekius, kad gautųsi didesnė pyrago masė.
Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais maždaug pailgą arba apvalią kepimo forma.
Ištirpinti riebalus ir leisti jiems ataušti.
Gerai suplakti kiaušinius ir cukrų.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Gautą mišinį supilti į kiaušinių masę.
Supilti riebalus į vandenį ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa.
Padalyti masę į dvi dalis ir, į vieną jų, suberti kakavą.
Tada abi dalis krėsti į kepimo formą ir atsargiai subraukyti šakute, kad pyragas taptų dryžuotas kaip tigras
40-50 minučių kepti pyragą apatinėje orkaitės dalyje, esant 175 laipsnių temperatūrai.
Kita info: Šitam receptui yra daugiau negu 7 metai, jei neklystu. Jis yra paimta iš Dan Sukker receptų knygelės (yra šis receptas ir internete), bet savaip patobulintas. Tai senesnis ir skanesnis receptas.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Nojus
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Gintaras
2020-03-02 21:41
Seniau kepdavau,bet recepta pateriojau. Ne vandeni,o piena naudot reikia
medu
2014-03-30 20:21
Labai paprastas ir greitas, tikrai skanus, jau senokai kepiau, šiandien vėl skanausim šitą gėrį
gintare
2013-12-19 19:47
ko cia nesuprasti su sviestu ir vandeniu? taigi parase istirpinti riebalus, tai kas daugiau riebalai jei ne sviestas... o penktoj pastraipoj aiskiai parasyta supilti riebalus i vandeni.. matos kad ne kepeja
Rasa Jurgutaviciene
2013-08-17 22:24
atrodo skaniai,tikrai ryt kepsiu
Irma
2013-03-23 17:49
kepiau jau kelis kartus,viskas gavosi lb gerai.laaabai skanus,patiko visiems