„Tigrinis“ pyragas


- Cukrus, smulkus, 200 mililitrų
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Margarinas, arba sviestas, 75 gramai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 mililitrų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
Galite padvigubinti ingredientų kiekius, kad gautųsi didesnė pyrago masė.
Ištepti riebalais ir pabarstyti miltais maždaug pailgą arba apvalią kepimo forma.
Ištirpinti riebalus ir leisti jiems ataušti.
Gerai suplakti kiaušinius ir cukrų.
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų.
Gautą mišinį supilti į kiaušinių masę.
Supilti riebalus į vandenį ir maišyti, kol masė pasidarys vientisa.
Padalyti masę į dvi dalis ir, į vieną jų, suberti kakavą.
Tada abi dalis krėsti į kepimo formą ir atsargiai subraukyti šakute, kad pyragas taptų dryžuotas kaip tigras
40-50 minučių kepti pyragą apatinėje orkaitės dalyje, esant 175 laipsnių temperatūrai.
Kita info: Šitam receptui yra daugiau negu 7 metai, jei neklystu. Jis yra paimta iš Dan Sukker receptų knygelės (yra šis receptas ir internete), bet savaip patobulintas. Tai senesnis ir skanesnis receptas.
Skanaus.
2020-03-02 21:41
2014-03-30 20:21


2013-12-19 19:47

2013-08-17 22:24


2020-11-10 19:15