Tešlos trikampiukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Grietinė, (20 proc. riebumo arba riebesnė) , 100
- Kiaušiniai, 1
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 12 valgomųjų šaukštų
- Kepimo milteliai, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Į miltus įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir kepimo miltelius bei sudėti grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada tešlą minkyti ir kočioti tol, kol ji nebelips prie rankų.
Tada tešlą padalinti į tris dalis. Visas dalis paversti maždaug 0,5 cm storio lapais. Jeigu yra trikampiukų formelės, jų prisireiks, o jeigu nėra , trikamJpiukus galima pasidaryti kitais būdais.
Tešlos lapus supjaustyti juostelėmis. Jų plotis turi būti toks, kokio pločio bus trikampiukai. Tada juosteles supjaustyti į kelias dalis – tai bus trikampiuko aukštis. Šių stačiakampiuku viršutinius kampelius nupjauti – ir gausis trikampiukai.
Juos sudėti ant kepimo popieriaus. Kepti apie 20 min. iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Arba kol gražiai apskrus.
Skanaus.
» Rašyti komentarą