Tešlos trikampiukai

Tešlos trikampiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Grietinė, (20 proc. riebumo arba riebesnė) , 100
  • Kiaušiniai, 1
  • Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
  • Miltai, 12 valgomųjų šaukštų
  • Kepimo milteliai, 1 pakelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į miltus įmušti kiaušinį, suberti cukrų ir kepimo miltelius bei sudėti grietinę. Išmaišyti iki vientisos masės. Tada tešlą minkyti ir kočioti tol, kol ji nebelips prie rankų.

  2. Tada tešlą padalinti į tris dalis. Visas dalis paversti maždaug 0,5 cm storio lapais. Jeigu yra trikampiukų formelės, jų prisireiks, o jeigu nėra , trikamJpiukus galima pasidaryti kitais būdais.

  3. Tešlos lapus supjaustyti juostelėmis. Jų plotis turi būti toks, kokio pločio bus trikampiukai. Tada juosteles supjaustyti į kelias dalis – tai bus trikampiuko aukštis. Šių stačiakampiuku viršutinius kampelius nupjauti – ir gausis trikampiukai.

  4. Juos sudėti ant kepimo popieriaus. Kepti apie 20 min. iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Arba kol gražiai apskrus.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Silvija
» Rašyti komentarą