Tešloje keptos kriaušės


- Cukrus, 100 gramų
- Cukrus, rudasis, 2 valgomieji šaukštai
- Kardamonas, maltas, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kriaušės, 4 vienetai
- Slyvos, džiovintos (arba abrikosai), 8 vienetai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Pienas
- Sviestas, 200 gramų
Suminkykite tešlą iš 1 kiaušinio, sviesto, miltų bei beveik visų 100 g cukraus (pasilikite šiek tiek kriaušių apibarstymui) ir padalykite ją į keturias dalis.
Kiekvieną gabaliuką iškočiokite apie 20 cm skersmens dydžio.
Kriaušes nuplaukite ir atsargiai išskobkite sėklalizdžius, paliekant kotelį.
Dubenėlyje sumaišykite kardamoną, rudąjį cukrų ir smulkintas slyvas.
Ant kiekvieno tešlos lakšto centre padėkite po kriaušę, aplinkui paskirstykite paruoštą slyvų, kardamono bei rudojo cukraus mišinį, tešlos kraštus pakelkite, sujunkite ir apspaudykite, kad įgautų vaisiaus formą.
Iš likusios tešlos suformuokite lapelius ir prilipdykite prie kriaušės.
Kriaušes dengiančią tešlą patepkite pienu, apibarstykite cukrumi ir sudėkite į sviestu išteptą bei miltais pabarstytą skardą.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Patiekti galima tiek šiltas, tiek šaltas.
Skanaus.