Teksaso troškinys su aitriosiomis paprikomis


- Cukrus, rudas, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, smulkiai kapoti, 3
- Juodieji pipirai
- Kalendra, ryšulėlis (garnyrui), 0.5 vieneto
- Pomidorai, be sėklų, (garnyrui), 2 vienetai
- Svogūnai, pjaustyti, 2 vienetai
- Rapsų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Alus, arba porteris, 330 mililitrų
- Konservuotos pupelės, raudonos, nusunktos, (garnyrui), 400 gramų
- Kiaulienos nugarinė, supjaustyta gabaliukais, 1 kilogramas
- Druska
- Grietinė, (garnyrui), 200 gramų
- Sultinys, vištienos arba jautienos, 500 mililitrų
- Laurų lapai, 3 vienetai
- Malta aitrioji paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta aitrioji paprika, 3 valgomieji šaukštai
- Tortilija, pakuotė, (garnyrui), 1 vienetas
- Gvazdikėliai, 3 vienetai
Ketaus keptuvėje įkaitinę aliejų, apskrudinkite mėsą, vis pavartydami, kad mėsa tolygiai paruduotų.
Išimkite mėsą ir pakepkite svogūnus ir česnakus. Vėl sudėkite mėsą į keptuvę ir įdėkite prieskonių, įpilkite sultinio ir alaus. Uždengę dangčiu, ant silpnos ugnies patroškinkite bent dvi valandas.
Tada pamaišykite – įsitikinkite, ar skystis neišgaravo ir ar mėsa neprisvilo prie dugno. Jei reikia, įpilkite truputį vandens.
Iš pomidorų išimkite sėklas ir juos supjaustykite, taip pat susmulkinkite kalendras ir nuplaukite pupeles.
Garnyro produktus sudėkite į atskirą dubenėlį.
Patiekalas bus paruoštas mėsai suminkštėjus tiek, kad skaidulos lengvai plyš.
Šaukštu suplėšykite mėsą. Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais.
Dėkite troškinį ir garnyrą ant stalo ir patiekite su tortilijomis arba ryžiais.