Tefteliai su moliūgu

Tefteliai su moliūgu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Moliūgai, 400 gramų
  • Mėsa, malta, 500 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Svogūnai, 0.5 galvos
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Pipirai
Padažui:
  • Svogūnai, 1 galva
  • Morkos, 1 vienetas
  • Pomidorai, 4 vienetai
  • Grietinėlė, 100 mililitrų
  • Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 3 žiupsneliai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine trintuve. Labai smulkiai supjaustyti puse svogūno. Viską sumaišyti su malta mėsa (jautiena ar kiauliena, žiūrint, ką jūs labiau mėgstate), įmušti kiaušinį ir pagardinti druska ir pipirais.

  2. Suformuoti mėsos kukulius (man jų gavosi 16 vnt.) ir sudėti į kepimo formą, skirtą kepti orkaitėje.

  3. Padažą tefteliams pradėti gaminti keptuvėje. Pakepinti svogūną ir tarkuotą morką. Po kelių minučių sudėti blanširuotus smulkiai pjaustytus pomidorus. Supilti grietinėlę. Krakmolą atskiesti vandeniu ir taip pat supilti į padažą. Pabarstyti druskos, pipirų pagal savo skonį ir leisti, kad padažas užvirtų ir supilti ant kukulių. Kepti 40 - 45 min. +200°C temperatūroje.

    Iš kokios mėsos bepagamintumėte tokius teftelius,moliūgo dėka, jie gaunasi labai minkšti, lyg sufle. Labai tinka vaikučiams.

    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jūratė
» Rašyti komentarą