Tefteliai su moliūgu


- Moliūgai, 400 gramų
- Mėsa, malta, 500 gramų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Svogūnai, 0.5 galvos
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai
- Svogūnai, 1 galva
- Morkos, 1 vienetas
- Pomidorai, 4 vienetai
- Grietinėlė, 100 mililitrų
- Krakmolas, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 3 žiupsneliai
- Pipirai
Moliūgo minkštimą sutarkuoti burokine trintuve. Labai smulkiai supjaustyti puse svogūno. Viską sumaišyti su malta mėsa (jautiena ar kiauliena, žiūrint, ką jūs labiau mėgstate), įmušti kiaušinį ir pagardinti druska ir pipirais.
Suformuoti mėsos kukulius (man jų gavosi 16 vnt.) ir sudėti į kepimo formą, skirtą kepti orkaitėje.
Padažą tefteliams pradėti gaminti keptuvėje. Pakepinti svogūną ir tarkuotą morką. Po kelių minučių sudėti blanširuotus smulkiai pjaustytus pomidorus. Supilti grietinėlę. Krakmolą atskiesti vandeniu ir taip pat supilti į padažą. Pabarstyti druskos, pipirų pagal savo skonį ir leisti, kad padažas užvirtų ir supilti ant kukulių. Kepti 40 - 45 min. +200°C temperatūroje.
Iš kokios mėsos bepagamintumėte tokius teftelius,moliūgo dėka, jie gaunasi labai minkšti, lyg sufle. Labai tinka vaikučiams.
Skanaus!