Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir obuoliais

Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir  obuoliais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, 300 gramų
  • Obuoliai, 2 vienetai
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
  • Kiaušiniai, (tryniai), 1 vienetas
  • Cukrus, 100 gramų
  • Sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus sutarkuoti su sviestu, įmušti kiaušinio trynį, suformuoti tešlos gabalą. Jei jis nesiformuoja, įpilti kelis šaukštelius ledinio vandens. Tešlą atvėsinti ir iškočioti į lakštą.

  2. Puode išlydti sviestą ir cukrų, pavirti iki karamelės konsistencijos. Šią masę pilti į kepimo formos dugną, ant jos sudėti smulkiai pjaustytus obuolius ir abrikosus. Viršų padengti tešlos lakštu.

  3. Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 25 min. Iškepus pyragą apversti ir patiekti su vaniliniais ledais.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą