Tarte tatin su šviežiais abrikosais ir obuoliais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Abrikosai, 300 gramų
- Obuoliai, 2 vienetai
- Miltai, 200 gramų
- Sviestas, 100 gramų
- Kiaušiniai, (tryniai), 1 vienetas
- Cukrus, 100 gramų
- Sviestas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Miltus sutarkuoti su sviestu, įmušti kiaušinio trynį, suformuoti tešlos gabalą. Jei jis nesiformuoja, įpilti kelis šaukštelius ledinio vandens. Tešlą atvėsinti ir iškočioti į lakštą.
Puode išlydti sviestą ir cukrų, pavirti iki karamelės konsistencijos. Šią masę pilti į kepimo formos dugną, ant jos sudėti smulkiai pjaustytus obuolius ir abrikosus. Viršų padengti tešlos lakštu.
Kepti 180°C temp. orkaitėje apie 25 min. Iškepus pyragą apversti ir patiekti su vaniliniais ledais.
» Rašyti komentarą