Tartas su sūrio kremu/pistou padažu ir glazūruotais pomidorais


- Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas
- Pomidorai, vyšniniai, 1 kilogramas
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Čiobreliai, šakelės, 3 vienetai
- Cukraus pudra, 1 valgomasis šaukštas
- Bazilikas, švieži, šakelės, 3 vienetai
- Pipirai
- Druska
- Tešla, sluoksniuota, 300 gramų
- Sūrelis, tepamas, varškės (lietuviškas), 200 gramų
- Sūris, kietas (džiugas, parmezanas), 100 gramų
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Česnakai, 2
- Sūris, kietas (džiugas, parmezanas), 50
- Kedrų riešutai, 30
- Alyvuogių aliejus, 50 mililitrų
- Bazilikas, šviežias, 1 pundelis
Kiaušinio trynį suplakti su 1 šaukštu vandens. Iškočioti tešlą iki 0,5 cm storio lakšto. Iškočiotą tešlą dėti į kepimo skardą ir patepti tešlą kiaušinio plakiniu.
Kepti iki 210 °C temp. įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.Sūrio kremas. Sutarkuoti kietąjį sūrį ir sumaišyti jį su tepamu sūriu bei grietine. Pabarstyti druska ir pipirais.
Pistou padažas. Sūrį sutarkuoti, česnaką susmulkinti, nuskabyti baziliko lapelius. Elektriniu smulkintuvu sutrinti česnaką, baziliko lapelius, sūrį, riešutus ir aliejų iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais.\
Įkaitinti keptuvėje aliejų ir sudėti gerai nuplautus bei nusausintus pomidoriukus bei čiobrelio šakeles. Vartant mentele, pomidoriukus kepti 2 minutes ( stengtis neperkepti, kad neskiltų pomidorų odelė). Pagardinti druska ir pipirais.
Iškeptą tešlos lakštą patepti sūrio kremu arba pagamintu padažu, paliekant 1- 2 cm kraštus netepant jų. Ant viršaus sudėti apkeptus pomidorus, sieteliu apibarstyti cukraus pudra ir, pasirinkus grill rėžimą, kepti orkaitėje 5 minutes.
Tartą patiekti su šviežiais bazilikų lapeliais.
Skanaus!