Tartaletės su citrininiu įdaru


- Citrinos, įdarui, 2 vienetai
- Cukraus pudra, įdarui, 45 gramai
- Cukraus pudra, tartalečių tešlai, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, įdarui, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, tartalečių tešlai, 300 gramų
- Vanduo, tartalečių tešlai, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Grietinėlė, įdarui, 130 mililitrų
- Sviestas, tartalečių tešlai, 170 gramų
Tartalečių gaminimas:
supjaustyti gabaliukais sviestą, į jį suberti miltus ir cukraus pudrą. Su šaukštu sutrinti viską ir tada supilti vandenį. Išminkyti tešlą ir palaikyti ją šaldytuve apie 40 min.
Atšaldytą tešlą iškočioti. Tartalečių formeles patepti sviestu ir pabarstyti miltais. Tartalečių formelėmis išspausti tešlą, kurią prispausti prie indelių dugno, truputėlį pabadyti šakute. Formeles su tešla padėti į šaldytuvą 40 min.
Įkaitinti orkaitę iki 190 laipsnių ir kepti tartaletes apie 15 min. Iškeptas tartaletes atvėsinti.
Įdaras:
nutarkuoti nuo 2 citrinų žievelę. Žieveles, kiaušinius, citrinų sultis ir cukraus pudrą gerai sumaišyti.
Supilti įdarą į tartaletes (tartalečių iš formelių neišimti) ir kepti 130 laipsnių orkaitėje 20-30 min. Atvėsinti, išimti iš formelių.
2015-02-23 13:58

2020-07-25 11:05