Tartaletė su vaisiais

Tartaletė su vaisiais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 50 gramų
  • Kiaušiniai, didelis, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 195 gramai
  • Druska, 0.125 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, 113 gramų
Gaminimo instrukcija:

Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.

Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.

Kremui:

300 ml pieno
1 vanilės lazdelė
20 g bulvių krakmolo
20 g miltų
50 g cukraus
3 kiaušinių tryniai

Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname.
Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų.
Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Martyna
» Rašyti komentarą
» Komentarai
bjauru
2011-09-07 17:45
NESKANU LABAI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! arselis:
TipO patiko
2011-09-07 17:39
Graziai atrodo, bet plbm taip net nesigautu