Tartalatės su abrikosais

Tartalatės su abrikosais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Abrikosai, konservuoti, 400 gramų
  • Cukrus, tešlai, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, tešlai, 4 vienetai
  • Kiaušiniai, tryniai, įdarui, 2 vienetai
  • Kvietiniai miltai, tešlai, 200 gramų
  • Pienas, įdarui, 600 mililitrų
  • Sviestas, tešlai, 250 gramų
  • Grietinė, įdarui, 400 gramų
  • Kepimo milteliai, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Želė, pakeliuose, 1 vienetas
  • Vanilinis cukrus, tešlai
  • Pudingas, vanilinis, įdarui, 2 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Tartalečių gaminimas:
suplakti kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, suberti miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti. Tada sudėti kambario temperatūros sviestą ir vėl viską išmaišyti.
Tartalečių formeles patepti sviestu ir miltais ir įkimšti tešlą, išlyginti, subadyti šakute.
Kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 10-15 min.
Įdaras:
2 stiklines pieno užvirti, o į likusią stiklinę pieno sudėti pudingą ir išmaišyti. Ištirpintą pudingą supilti į verdantį pieną, sumaišyti ir virti, kol sutirštės. Pastoviai maišyti. Tada atšaldyt,i ir į atšalusią masę sudėti trynius ir grietinę, sumaišyti.
Tartaletes atvėsinti formelėse. Tada sudėti įdarą su abrikosų puselėmis.
Tartaletes su įdaru dar pakepti 15 min.
Paruošti želė, atvėsinti ir užpilti ant tartalečių. Atvėsinti tartaletes šaldytuve.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Justė
2016-04-18 17:13
Žiauriai skanu neatsisakyčiau gt;