Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu

Tarta su džiovintomis slyvomis ir šokoladiniu ganašu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Džiovintos slyvos, 250 gramų
  • Šokoladas, pieniškas, 200 gramų
  • Mascarpone sūris, 200 gramų
  • Grietinėlė, 200 mililitrų
Pagrindui:
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, kambario temperatūros, 100 gramų
  • Cukraus pudra, 70 gramų
  • Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
  • Kakava, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Ruošiame pagrindą: mikseriu išplakame minkštą sviestą, trynį, cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir kakavą.

  2. Suberiame miltus, kepimo miltelius ir užminkome minkštą tešlą.

  3. Rankomis paskirstome ją į kepimo formą ant dugno ir sienelių (maždaug 4-5 cm.). Subadome dugną šakute ir palaikome šaldytuve 20 minučių.

  4. Kepame 190-200°C orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsiname.

  5. Ruošiame įdarą: slyvas užpilame karštu vandeniu, kad šiek tiek išbrinktų (palaikome 10 minučių).

  6. Puode ant vidutinės ugnies pakaitiname grietinėlę ir joje ištirpiname šokoladą. Masę šiek tiek atvėsiname ir įmaišome maskarponę.

  7. Ant iškepusio pagrindo dugno sudedame nuspaustas slyvas ir užpilame šokoladinę masę.

  8. Stingdome šaldytuve 5-6 valandas, o dar geriau - per naktį, kad ganašas gerai sustingtų. Skanaus.

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Jurgitos receptai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Daiva
2017-07-31 18:56
Ir dar. Kokio riebumo reikia grietinėlės?
Daiva
2017-07-31 18:49
Sveiki, įdomu,kai kaitinate grietinėlę,ar ją nesutraukia?