Tarta su aguonomis ir baltuoju šokoladu


- Vyšnios, 150 gramų
- Cukraus pudra, 50 gramų
- Aguonos, maltos, 150 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Malti migdolai, 30 gramų
- Cukrus, 25 gramai
- Sviestas, 25 gramai
- Kiaušinių baltymai, 1 vienetas
- Vanilės ekstraktas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 125 gramai
- Sviestas, 75 gramai
- Cukraus pudra, 45 gramai
- Kiaušinių tryniai, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Plakamoji grietinėlė, plaktos, 125 mililitrai
- Šokoladas, baltasis, 100 gramų
- Mascarpone sūris, 70 gramų
- Citrinų sultys, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Želatina, 5 gramai
Ištirpdyti sviestą su sutrinti su miltais, cukraus pudra bei druska. Įmaišyti trynį ir užminkyti tešlą. Jei reikia įlieti 1-2 v. š. vandens. Susukti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
Aguonas berti į dubenėlį, užpilti karštu pienu ir pabrinkinti 10 minučių. Tada įmaišyti ištirpintą sviestą, cukrų, migdolus, vanilę, baltymą ir išsukti iki vientisumo.
Atvėsusią tešlą dėti ant kepimo popieriaus ir iškočioti į 3-5mm storio lakštą. Dėti į kepimo formą ir suformuoti lygų dugną bei kraštelius. Subadyti dugną šakute ir 5 minutes palaikyti ruošinį šaldiklyje.
Kepti pagrindą iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Apie 10 minučių. Tada sumažinti temperatūrą iki 180 C, ant pagrindo lygių sluoksniu paskleisti aguonų įdarą ir kepti dar 25 minutes. Ataušinti ant grotelių.
Garų vonelėje išlydyti šokoladą, krėsti sūrį ir kaitinant maišyti iki vientisumo.
Želatiną išbrinkinti šaltame vandenyje, nuspausti ir kartu su citrinų sultimis įmaišyti į dar šiltą šokoladą. Ataušinti jį iki kambario temperatūros ir atsargiai įmaišyti į standžias grietinėlės putas.
Aptepti kremu pyragą, ant viršaus išdėlioti uogas, jas šiek tiek įspausti į kremą. Sustingdyti pyragą šaldytuve per naktį. Tada pabarstyti cukraus pudros ant uogų ir tiekti.