Tarkuotų bulvių sklindžiai

Tarkuotų bulvių sklindžiai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 12 vienetų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska
  • Aliejus, 0.5 stiklinės
  • Grietinė, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:

Bulvės sutarkuojamos, truputį nusunkiamos, įplakamas kiaušinis, įberiama druskos, išmaišoma ir po šaukštą masės dedama į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi.
Į sklindžius iš šviežių bulvių reikia įberti šaukštą miltų.
Sklindžiams masę galima paruošti ir su pienu. Sutarkuotų bulvių masė išsunkiama pro marlę ir užplikoma verdančiu pienu, Vėliau įmušamas kiaušinis, įberiama druskos ir sumaišius kepami blynai.
Skanūs tarkuotų bulvių sklindžiai būna ir su varške arba į tešlą įdėjus tarkuotų svogūnų ar saliero šaknies.
Sklindžiai tiekiami karšti su grietine ar bruknių uogiene.

» Rašyti komentarą