Tarkuotų bulvių apkepas

Tarkuotų bulvių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 15 vienetų
  • Juodieji pipirai, malti
  • Svogūnai, padažui, 1 vienetas
  • Taukai (kiaulių), 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Druska
  • Grietinė, padažui, 2 valgomieji šaukštai
  • Lašiniai, padažui, 70 gramų
Gaminimo instrukcija:

Žalios bulvės sutarkuojamos, įberiama pipirų, druskos, įmušamas kiaušinis ir viskas sumaišoma.

Į skardą dedami taukai ir įkaitinama.

Ant jų 3 - 5 cm storio sluoksniu sukrečiamos tarkuotos bulvės. Paviršius išlyginamas ir skarda dedama į karštą orkaitę.

Kepama apie 1 val., kol paviršius gražiai paruduoja.

Padažo gaminimas. Lašinukai, smulkinti svogūnai apkepami keptuvėje, pridedama grietinės ir išmaišoma. Patiekiama su apkepu.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Emma
2010-07-27 19:31
kol vyras neparuose man sio patiekalo, nemaniau, kad bulves galima patiekti taip skaniai. kol neatsivalgysiu, kepsiu kiekviena vakara

tik vyras padare ne orkaiteje o paprastai keptuveje, irgi skanumelis nerealus.. mmm...