Tamsieji keksiukai

Tamsieji keksiukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 200 gramų
  • Sviestas, 180 gramų
  • Cukrus, 70 gramų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Aliejus, 50 mililitrų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Uogienė, (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) , 1.5 valgomojo šaukšto
  • Kakava, karčioji, 1 valgomasis šaukštas
  • Šokoladas, juodasis, 1 pakelis
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kava, tirpi, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus
Gaminimo instrukcija:
  1. Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.

  2. Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.

  3. Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.

  4. Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.

  5. Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka

  6. Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios). Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.

  7. Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Keksiukų viršus turi suaižėti. Išėjo 17 nemažų keksiukų. Skanaus

Porcijų skaičius: 17
Receptą atsiuntė: silvijuma
» Rašyti komentarą