Tamsieji keksiukai


- Miltai, 200 gramų
- Sviestas, 180 gramų
- Cukrus, 70 gramų
- Pienas, 100 mililitrų
- Aliejus, 50 mililitrų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Uogienė, (pvz. agrastų, juodųjų serbentų) , 1.5 valgomojo šaukšto
- Kakava, karčioji, 1 valgomasis šaukštas
- Šokoladas, juodasis, 1 pakelis
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kava, tirpi, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus
Miltus persijoti per sietelį, juos sumaišyti su kepimo milteliais, kakavos milteliais, tirpia kava ir vaniliniu cukrumi.
Atskirai baltymus išplakti su cukrumu – šią masę sudėti pačioje pabaigoje – prieš paskutinį išmaišymą ir tešlos sudėliojimą į formele.
Sviestą atšildyti iki kambario temperatūros.
Į kitą indą su sviestu įmušti kiaušinių trynius, įpilti aiejų ir išplakti. Įpilti pieną ir vėl išplakti.
Tada viską sdėti į vieną indą, supilti ištirpintą šokoladą ir vėl gerai išmaišyti. Čia laikas sudėti išplatus baltymus. Tešla turi būti puri ir tirštoka
Ją sudėti į silikonines formeles (geriau negu į popierines, nes jos nuo drėgmės gali prarasti išvaizdą – atrodys, kaip šlapios). Tešlą į formeles dėti po trupučiuką, kad į keksiuko viduriuką tilptų įdėti uogienės.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių. Keksiukų viršus turi suaižėti. Išėjo 17 nemažų keksiukų. Skanaus