Tailandietiški ryžiai su vištiena ir čili pipirais


- Vištienos filė, 500 gramų
- Ryžiai, 250 gramų
- Šparaginės pupelės, 250 gramų
- Raudonoji paprika, 1 vienetas
- Žaliosios citrinos, 1 vienetas
- Aitriosios paprikos, 1 vienetas
- Česnakai, 1 skiltelė
- Graikinių riešutų aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Maltas imbieras, 2 arbatiniai šaukšteliai
Supjaustyti vištieną mažais kubeliais, šparagines pupeles ir paprikas trumpais šiaudeliais, susmulkinti aitriąją papriką ir česnaką labai mažais gabaliukais.
Mėsos gabaliukus pavolioti graikinių riešutų aliejuje, sudėti į skardą. Įkaitinti orkaitę iki 180 C laipsnių ir kepti apie 40 min. Ji bus apskrudusi ir kietesnė.
Kol mėsa kepa, išvirti ryžius, ryžius išvirti ne iki galo. Turi likti šiek tiek vandens. Į puodą su ryžiais sudėti iškeptą mėsą.
Į keptuvę įpilti aliejaus, pakepti paprikas ir šparagines pupeles. Supilti sojų padažą, maltą imbierą, susmulkintą česnaką, rudąjį cukrų ir keletą minučių pakepti, kol paprikos ir pupelės suminkštės. Baigus kepti, visą keptuvės turinį perkelti į puodą su ryžiais ir mėsa. Tuomet dar keletą minučių patroškinti.
Patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais. Tiekiant skanu truputėlį jų sulčių išspausti ant ryžių.