Tailandietiški kiaulienos kukuliai kokosų piene

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiaulienos faršas, 700 gramų
- Marinuoti svogūnėliai, 5 vienetai
- Česnakai, 2 skiltelės
- Maltas imbieras, 1 valgomasis šaukštas
- Sojos padažas, 1 valgomasis šaukštas
- Žuvų padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Padažas, Sambal Oelek, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Džiūvėsėliai, panko, 50 gramų
- Kalendra, 60 gramų
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kokosų pienas, 400 mililitrų
- Kalendra, 20 gramų
- Malta ciberžolė, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Maltas kardamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 2 žiupsneliai
- Malti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
- Žaliųjų citrinų sultys, 0.5 vieneto
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Mėsą gerai išminkyti su česnakų skiltelėmis, imbieru, sojų padažu, žuvies padažu, Sambal Oelek padažu, smulkintais svogūnėliais ir kalendrų lapeliais. Palikti šaldytuve 1 val.
Padažui sukapoti kalendras. Į gilesnį dubenį sudėti kardamoną, cinamoną, ciberžolę, imbierą, supilti kokosų pieną ir išmaišyti.
Suformuoti nedidelius mėsos kukuliukus rankomis, apvolioti džiūvesėliuose.
Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje kepti kukuliukus, kol paruduos iš visų pusių. Lėtai supilti kokosų padažą prie kukulių ir virti ant vidutinės kaitros 10-12 min. Pabaigoje pagardinti druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.
Kukuliukus sudėti į lėkštes ir užpilti padažu. Papuošti žaliosios citrinos skiltelėmis ir kapotomis kalendromis. Patiekti su ryžiais.
» Rašyti komentarą