Tagliatelle all`astice


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Petražolės, 20 gramų
- Svogūnai, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus
- Baltas vynas, sausas, 100 gramų
- Makaronai, 350 gramų
- Grietinėlė, 50 gramų
- Vėžiai, 8 vienetai
- Druska
- Pomidorų pasta, 300 gramų
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dedame vėžiagyvius, beriame šiek tiek smulkintų česnakų, svogūnų ir viska kepiname ant vidutinės ugnies apie 10-12 min.Tuo tarpu atskirame nedideliame puode gaminkite padažą. Įpilkite aliejaus ir jame apkepinkite likusį smulkintą svogūną su česnaku. Supilkite pomidorų tyrę, kepinkite apie 5 min. ir tada pilkite grietinėlę, pabarstykite druska ir pipirais. Pakepinkite ant silpnos ugnies dar maždaug 5 min. Jūsų padažas paruoštas. Grįžtame prie vėžiagyvių. Apkepinus 10-12 min. vėžiagyvius supilkite baltą sausą vyną, leiskite jam nugaruoti ir dėkite juos i padažą. Gerai pamaišykite ir palikite kelioms min. tam, kad jie įsigertų padažo. Tada išvirtus makaronus sudėkite į padažą, gerai išmaišykite ir serviruokite i lėkštę, pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!