Tabulė su avinžirniais

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulguras, 1 stiklinė
- Avinžirniai, 0.5 stiklinės
- Raudonoji paprika, 1 vienetas
- Agurkai, 1 vienetas
- Vyšniniai pomidorai, 6 vienetai
- Petražolės, 1 pundelis
- Mėta, lapeliai, 1 saujelė
- Krapai, 4 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Avinžirnius 12 val. mirkyti vandenyje. Po to virti 2 val. Bulgurą virti apie 5-8 min.
Bulguro kruopas ir avinžirnius suberti į dubenį. Ten pat suberti ir į 4 dalis supjaustytus pomidoriukus, kubeliais supjaustytą papriką bei agurką. Žalumynus sukapoti ir taip pat suberti į dubenį.
Atskirame inde sumaišyti aliejų su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Apšlakstyti salotas šiuo mišiniu ir gerai išmaišyti.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2020-01-30 12:04
Nereikia tų avinžirnių taip ilgai virti. Jei išmirkyti per naktį, tai 20 min pilnai gana, kad išvirtų
2021-03-25 00:20