Svogūnų pyragas su šprotais

Svogūnų pyragas su šprotais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogės, įdarui
  • Čiobreliai, įdarui
  • Juodieji pipirai, įdarui
  • Pomidorai, įdarui, 2 vienetai
  • Porai, įdarui, 500 gramų
  • Svogūnai, įdarui, 500 gramų
  • Kvietiniai miltai, 200 gramų
  • Vanduo, šiltas, 150 mililitrų
  • Druska
  • Druska, įdarui
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Šprotai, įdarui, 160 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus sumaišyti su druska ir mielėmis. Iš lėto supilti šiltą vandenį ir aliejų. Maišytit tešlą ne mažiau kaip 5 min. Tada uždengti rankšluosčiu ir kildinti tešlą 1 val.
Svogūnus ir porus supjaustyti plonais žiedais ir apkepti aliejuje, kad suminkštėtų.
Pomidorus nuplikyti karštu vandeniu ir nulupti odelę, supjaustyti kubeliais ir sudėti į svogūnus. Sudėti prieskonius, uždengti ir troškinti 45 min. Likus 10 min. iki troškinimo pabaigos, dangtį nuimti. Troškinį atvėsinti.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių. Kepimo formą ištepti riebalais. Tešlą iškočioti, įdėti į formą, padaryti kraštelius. Ant tešlos sudėti įdarą, šprotus ir alyvuoges.
Kepti apie 30 min.

Receptą atsiuntė: Pupa
» Rašyti komentarą